Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате, с политиката за бисквитките.   
Ok
   Повече информация
Suchen
x
Suchen
Изберете категория
Град/Регион
Периметър
 
 
On-line-jobs.com
 
Категория
Обща информация
Допълнителна информация
Снимки и видео
Описание
Публикувайте обявата си
ОБЯВИ ЗА РАБОТА В БЪЛГАРИЯ И ЧУЖБИНА
Търси в радиус
Публикувай обява
Съвети за успешна кариера

 

Съвети успешната кариера

Как да убедя с молбата си? Какво трябва да направя, за да имам успех в преговорите за заплата? 

Ние отговаряме на тези и други въпроси относно кариерата и заплатите в нашето ръководство. 

Както младите специалисти, така и опитни професионалисти ще намерят тук полезни съвети и трикове за професионалната си кариера.

 

 Преместване в друг град или държава с цел по-добро заплащане, сигурност в социалния статус

 

Много служители ще се запитат в хода на кариерата си дали преместването им от един град или държава в полза на кариерата и подобрият им живот е правилното решение.


В хода на кариерата си и Вие със сигурност ще се изправите пред редица решения за претегляне: Колко стъпки съм готов да предприема за мечтаната работа? 

Дали преместването би бил правилният избор?


В отчета за мобилност на on-line-jobs.com само четирима от десет души показват, че са фиксирани на определено място, така че мнозинството показва гъвкавост, когато става въпрос за преместване. 

Тази тенденция се увеличава, поради което 55 процента от тях са заявили, че са се преместили поне веднъж по професионални причини.

 

Защо обмисляш да се преместиш?

Преместването, свързано с работа, може да има много различни причини:

 • Получихте предложение за работа от друга компания в друг град.
 • Можете да продължите да работите за вашата компания на друго място.
  • Тази работа може например да бъде свързана с по-висока позиция или по-атрактивни възможности за повишаване.
 • В настоящия ви град сте недоволни от общия пазар на труда и / или не сте намерили това, което търсите.
 • Настоящата ви работа включва много пътувания до работа и вие искате да избегнете това в бъдеще, като се приближите до работата си.
  • Често срещан пример: По-специално големите корпорации преместват централата си почти изключително в големи градове, което може да означава по-малко възможности за кариера на служителите, които живеят в съседни квартали и се отклоняват от дългите пътувания до работното място. В този случай преместването спестява много време и предлага по-добри перспективи за бъдеща кариера.

 

Всички тези казуси може да са различни, но всички те поставят едни и същи въпроси: Какви са разходите за преместване? Кой ще плати тези разходи? Заслужава ли си ход във финансово отношение / по отношение на кариерата?

Стигаме до дъното на всички тези въпроси, за да можете да вземете уверено решение.

 


Как ви се отразява финансово преместването?

Преместване, свързано с работа, може да означава голяма финансова промяна за служителите. Това се дължи не само на възможна промяна в заплатата, но и на променящите се разходи, възникващи в новия град. Струва си да разгледаме по-отблизо тук, защото не само цените за наем са определящи: Дори разходите за мобилност или разходите за развлекателни дейности (кино, фитнес студио ...) могат да се различават значително от тези в друг град.

Заключение : Парите не трябва да бъдат основният фактор, когато решавате между две работни места, но винаги си струва да разгледате отблизо, за да разберете как бихте били финансово след евентуален ход. Но вземете предвид всички фактори, които ще окажат финансово влияние върху портфейла ви, защото по-високата заплата не трябва да означава повече пари, останали в края на месеца, и обратно.

 

Кой ще плати разходите за преместване?

 

 Данъчно облагаем ход

За да можете да приспаднете хода си от данък под формата на разходи, свързани с доходите, това също трябва да бъде класифицирано като "свързано с работата". Те включват, наред с други, тези случаи:

 • Работодателят й я е преместил в друг клон на компанията или се премества.
 • Времето за пътуване до работното ви място се намалява с поне един час, когато се движите .
  • В случай на партньорство, не можете да съберете спестеното време; в това изчисление можете да включите само вашето пътуване до работното място.
 • Завръщане от чужбина.
 • Премествате се във втори дом с цел пребиваване във фирма.
 • В отделни случаи : Можете да демонстрирате по-добри условия на труд.
  • Такива искания се проверяват индивидуално.

 

 Кои разходи са покрити?

Ще бъдете възстановени за това, което се счита за необходимо. Можете да предявите следните движещи се разходи като бизнес разходи:

 • Брокерски такси
  • Прилага се само за имоти под наем
 • Всички пътни разходи, направени поради преместването (напр. За хамалска компания)
 • Транспортни разходи (както и евентуални щети)
 • Двоен наем
  • Наемът за новия ви апартамент се приспада до деня, в който се преместите . Наемът за предишния ви апартамент може да бъде приспадан от деня, в който се придвижите нагоре, до края на периода на наема .

 

Всички подлежащи на приспадане разходи подлежат на строги критерии , които винаги трябва да проверявате за всеки отделен случай. В случай на двоен наем например, данъчно облекчение е възможно само в размер на средния наем на мястото за апартамент от 60 квадратни метра.

Така че, за да избегнете недоразумения, предварително проучете на кои отчисления имате право във вашия конкретен случай.

За споменатите случаи, в които можете да претендирате за преместване на разходите като бизнес разходи, можете също да посочите фиксирани разходи за преместване във вашата данъчна декларация. Размерът на тази еднократна сума се основава на вашето семейно положение (самотен ли сте или женен и колко хора се движат с вас?).

 

Работодателят поема разходите

Вашият работодател не е законово задължен да ви възстанови каквито и да било движещи се разходи. Той обаче може доброволно да реши да го направи, например да направи работата ви малко по-привлекателна. Така че, ако очаквате финансово участие от вашия работодател, би било препоръчително да се обърнете към това в интервюто за работа . Ако получите насърчение там, можете да получите уговореното участие, предвидено в договор. По принцип шансовете ви за финансово участие се увеличават с пазарната ви стойност. Следователно специалист с дългогодишен практически опит ще има по-големи шансове в преговорите от начинаещия в кариерата.

Размерът на необлагаемото възстановяване може да съответства само на сумата, която можете да поискате от данъчна служба.

Освен това не можете да поискате едновременно разходите си за преместване от данъчната служба и от работодателя си.

 


Обещава ли преместване по-добри възможности за кариера?

На това трябва да се отговори по различен начин в зависимост от работата, която ще намерите в новия град. Градът може, но не е задължително, да играе важна роля.

Пример :

Като маркетинг мениджър може да принадлежите към търсена професионална група в град А, но в град Б има по-малка нужда. В град А можете да разчитате на по-голям пазар на труда и по този начин на широк спектър от предложения, а възможностите за кариера и напредък ще бъдат по-големи. Ако сте недоволни или искате да направите още една стъпка в кариерата си, смяната на компанията би била по-лесна поради широкия набор от възможности.

Поради това трябва да проверите за всяко отделно предложение за работа дали съответната компания предлага възможности за напредък.

Въпреки това трябва да вземете предвид и социалните аспекти на преместването, свързано с работа, защото финансите и възможностите за кариера сами по себе си не могат да ви направят трайно щастливи в нов град.

 


Допълнителни аргументи за или против преместване

Освен финансовите аспекти, преместването, свързано с работа, означава много повече за вашето ежедневие. С течение на времето могат да се появят допълнителни предимства и недостатъци, които също могат да имат тежест.

 

Аргументи в полза на преместването

 

 • Социални контакти в офиса / мрежи в офиса

Ако трябва да се примирите с дълго време за работа, вероятно ще се замислите дали искате да останете за бира след работа. Ако можете значително да намалите времето за пътуване до работното място, като се преместите, можете лесно да посещавате частни фирмени събития и да се свързвате добре извън работното време. По този начин ще повишите нивото си на информираност в компанията, ще опознаете повече колеги и може би ще създадете и частни приятелства. Всичко това ще увеличи благосъстоянието ви в компанията.

 • Повече време за личния ви живот

По-краткото пътуване до работното място не само създава време за работа в мрежа , но и спестява много лично време; Те са вкъщи по-рано и не трябва да се притесняват от изгубеното време в задръстванията или в натоварения обществен транспорт.

 • Вие сте по-привлекателна работна сила

С ход, свързан с работа, показвате на шефа си, но също така потенциално следвайки работодателите, че вие ​​като специалист сте едновременно гъвкави и отдадени. И двете са атрибути, които ще ви направят ценна работна сила и ще ви помогнат в кариерата.

 

Аргументи срещу преместване

 

 • Възможна загуба на социална среда

Поради вашето преместване вероятно ще виждате предишните си социални контакти по-рядко, освен ако не сте готови да преместите запазеното време за пътуване до работното място до уикенда. Този основен аргумент обаче зависи от предишните ви навици и винаги може да има различно тегло в отделните случаи. Ако сте установили повече социални контакти в града, в който искате да живеете в бъдеще, отколкото в предишния, преместването ще бъде много по-лесно за вас, отколкото ако трябва да оставите семейството и приятелите си в родния си град.

 • Винаги има риск

В крайна сметка можете само да гадаете дали новата работа ще се окаже обогатяване след вашето преместване и дали ще се чувствате комфортно в новия град. Винаги има остатъчен риск да не намерите връзка или работата да не се окаже възможност. Така че винаги има поемане на риск в ход, свързан с работа, но не се притеснявайте: в повечето случаи това си заслужава и работодателят ви със сигурност ще ви бъде благодарен, ако се борите със стартови трудности.

 • Преместването е стресиращо

Преместването в друг град е особено трудоемко и стресиращо. За момента трябва да пътувате много за разглеждане на забележителности, може би дори да се справите с необичайно ниско предлагане на недвижими имоти, по-голяма конкуренция и по-високи цени на наемите . Това може да бъде изтощително дори преди реалния ход.

С движеща се компания можете да намалите малко усилията си. Тъй като обаче има голям избор от компании за хамалски услуги, трябва да вземете предвид следните точки, когато правите своя избор:

 1. Компанията за хамали се намира наблизо (това избягва високи пътни разходи).
 2. В допълнение към транспорта, хамалската компания предлага и други услуги (много хамалски компании предлагат).
 3. Хамалската компания може да покаже застрахователно покритие.
 4. Плащането се извършва по сметка, т.е. след извършване на услугата.
 5. Ще получите подробен списък на разходите, които ще трябва да платите от фирмата за премахване.
 6. Хамалската компания има положителни отзиви и препоръки.
 7. Хамалската компания предлага големи микробуси и има съответните лицензи.
 8. Това наистина е сериозна хамалска компания, а не спедиторска агенция; последният е специализиран само за организиране на превози.
 9. Цените, които хамалската компания таксува за своите услуги, са в средния диапазон. Тук си струва сравнение с цените на други хамалски компании.

 

 • Нарастващите възможности за домашен офис

Тенденцията към домашния офис вече създаде промяна в света на работата през последните години, тъй като броят на служителите, които изискват опции за домашен офис, непрекъснато нараства. Настоящата пандемия на короната е в основата на това развитие, тъй като мерките за блокиране са принудили много работодатели да преминат към цифрови решения за работната си сила. Сега, когато са създадени техническите предпоставки и резултатите са удовлетворили работодателите, много компании също са далеч по-отворени за справяне с темата. В доклада на On-line-Jobs Corona, поради това две трети от компаниите заявиха, че ще продължат да предлагат решения за домашен офис и в бъдеще, като смесени форми на присъствие и дни на домашния офис. Този модел се среща и с одобрение от страна на служителите.

Ако вашата компания предлага и опции за домашен офис, ще трябва да пътувате до работното си място значително по-рядко и преместването може вече да не е необходимо. Това ще ви спести пари, стрес и загуба на социален контакт в повечето случаи.

 

СЛУЖИТЕЛИТЕ СЪЩО СЕ ИНТЕРЕСУВАТ ОТ: 

Вашите права по време на домашен офис за работници в Германия

  

ПРОМОТИРАЙТЕ ВАШИТЕ
ОБЯВИ ЗА РАБОТА ТУК
footer

ОБЯВИ ЗА РАБОТА В БЪЛГАРИЯ И ЧУЖБИНА
Обяви за работа в България, Германия, Австрия, Великобритания и други страни в Европа и света

Следвайте ни
Абонамент за нови обяви
Въведете своя имейл адрес и не пропускайте новите обяви за работа.
Абонирахте се за новите обяви. Проверете входящата си поща.
 
Натискайки бутона, вие се съгласявате с обработката на Вашите данни с цел обработка на Вашата регистрация за бюлетина за който се абонирате. Допълнителна информация за обработката на данни можете да намерите в Декларация за защита на данните.
Партньори на On-Line-Jobs:    ≪ Обяви ≫   ≪ BG imigrant ≫   ≪ Kleinanzeigen ≫
Copyright © 2016 - 2021 On-line-jobs.com.
Всички права запазени
 
close
Инфо
...
Ok